עוגת פסטה של הלייף
- רון יוחננוב
- 29 במאי 2024
- זמן קריאה 1 דקות
על שולחן החג חובה שתהיה מנת פסטה, לא? אז הפעם, תתכוננו להפתיע בחג עם מנת פסטה קלאסית ברוטב עגבניות רוזה רק בעיצוב קצת אחר - עוגת פסטה מעלפת וטעימה שהולכת להגניב את כולם!
ובבקשה לא להיבהל, היא רק נראית מוגזמת :) אבל במציאות ההכנה כל כך פשוטה וקלה - תעזרו בבני המשפה ותצרו יחד ואז בכלל כל החוויה משודרגת.
את הפסטה של לה מוליזנה אפשר להשיג ברשתות השיווק. מדובר בפסטה איטלקית איכותית במיוחד שהרטוב ממש אוהב. בצק פסטה מעט מחוספס שגורם לרוטב להצמד טוב טוב וכל ביס הופך להיות שמח יותר ומלא בטעמים. שנתחיל?

עוגת פסטה של הלייף
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
חבילת פסטה ריגטוני (ארוכים) של לה מוליזנה
2 כפות שמן זית

לרוטב:
בקבוק מחית עגבניות (700 גרם)
כוס שמנת מתוקה (250 מ"ל) לבישול או הקצפה
2 שיני שום כתושות
חופן עשבי תיבול קצוצים דק (בזילקום, עירית ומעט תימין)
מלח / פלפל שחור
לעיטור:
150 גרם גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה 3/4 בישול. לא לרכך עד הסוף - הפסטה צריכה להיות גמישה אבל לא מבושלת.
מסננים את הפסטה ומערבבים בקערה עם שמן זית.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בשמן. מסדרים את הצינורות פסטה בעמידה. חשוב כמובן למלא את כל התבנית היטב.
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרוטב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את כל הרוטב מעל הפסטה ובעזרת כף משטחים. תשתדלו למלא היטב את כל הצינורות פסטה.
מפזרים מעל גבינה צהובה, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך 30 דקות. פותחים את המכסה ונותנים לעוגה עוד שיזוף קצר של 10 דקות בערך.
מגישים חם
בשיתוף ריסטרטו - לה מוליזנה
Comments