מרק עוף חגיגי עם קניידלך ממולאים בפטריות ואגוזים
- לפני שעתיים (2)
- זמן קריאה 2 דקות
מרק עוף הוא הלב של החג, אבל הקניידלך האלו הם ההצגה האמיתית.
מדובר במנה מושקעת, כזו שדורשת קצת יותר עבודה אבל התוצאה שווה כל רגע.
המילוי של הפטריות והבצל יחד עם הקראנץ' של אגוזי המלך יוצרים מרקם משגע. כשבוצעים את הקניידלך בתוך המרק הצח, כל הטעמים האלו משתחררים פנימה. מנה של פעם בחגים!

המרכיבים ל6-8 מנות בסיר בקוטר 28 ס"מ:
למרק עוף עשיר:
4 כפות שמן
5-6 חלקי עוף שאוהבים, כאן השתמשתי בשוקיים
3 גזרים קלופים
2 ענפי סלרי כולל העלים
½ שורש סלרי או שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות
1 בצל לבן שלם, קלוף
½ כפית כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לקניידלך אווריריים:
500 גרם קמח מצה
כפית גדושה מלח
חצי כפית פלפל שחור או לפי הטעם
כף אבקת מרק (לא חובה)
2 ביצים
120 מ"ל (חצי כוס) שמן קנולה
מים רותחים (עד כדי כיסוי קמח המצה)
למילוי פטריות וקרנץ' אגוזים:
3 כפות שמן
2-3 בצלים לבנים, קלופים וקצוצים
1 סלסלת פטריות טריות, חתוכות לקוביות קטנות
½ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן טבעי
50 גרם אגוזי מלך גרוסים גס


אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים שמן וצורבים את העוף עד הזהבה. מוסיפים את כל הירקות (שלמים או חתוכים גס) והתבלינים. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי עד שהמרק עמוק בטעמיו.

במחבת עם שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן מצטמצמות. מוסיפים מלח, פלפל, סילאן ואגוזי מלך. מערבבים דקה נוספת ומקררים לחלוטין (חשוב שהמילוי יהיה קר לפני המילוי).
בקערה מניחים קמח מצה ותבלינים. מוסיפים שמן וביצים ומתחילים לערבב. יוצקים מים רותחים בהדרגה עד שקמח המצה מכוסה ונספג. מערבבים לעיסה אחידה ונותנים לה לנוח כ-20 דקות במקרר כדי שתתייצב ותהיה נוחה לעבודה.
בידיים רטובות לוקחים כדור קטן מהבצק, משטחים על כף היד, מניחים כפית מהמילוי וסוגרים לכדור חלק (ממש כמו קובה). מסדרים על מגש.

מבשלים את הקניידלך הממולאים בתוך המרק הרותח (או בסיר עם מים ומלח בנפרד למשך 10 דקות) בסמוך להגשה. הם מוכנים כשהם צפים ותפוחים.
.png)



תגובות